If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Счупих скоростна кутия...и я оставих за една седмица.Вчера се качвам да я запаля и неще Помагайте че се чудя дали има смисъл въобще да се занимавам да я правя...
Какъв е звука като "няма компресия"
Той е сменян ремъка, ама виж все пак дали всичко му е наред. Върти много бързо и леко ли? Някакви други звуци чуват ли се? Закачахте ли я да видите ECU-то дали не казва нещо?
Колата си има всичко...ангренаж проверен,бобините хвърлят искра,бензин отива до дюзите,а колата няма признаци да запали.Има ли вариант в който свещите да са заминали от седене???
Колата си има всичко...ангренаж проверен,бобините хвърлят искра,бензин отива до дюзите,а колата няма признаци да запали.Има ли вариант в който свещите да са заминали от седене???
Не. А пистовия ремък върти ли се като въртиш на стартер
Бензин заредих...не е от това.По таблото нищо не свети като грешка.Обаче като върти на стартер звука е все едно няма компресия
Подобен проблем ако не и същия се случи с фиата на жена ми.След няколко дневен престой запали двигатела се разтресе и угасна.От там на сетне посмъртно не поиска да запали.Довлачих я в сервиза и казаха че няма компресия.А преди 3-4 месеца сменях повдигачи и валове и имаше компресия да те убий.Та проблема излезе заседнали повдигачи поради проблем с налягането на маслото.Смениха филтъра само защото се съмняваха в него макар че беше сменян при смяната на валовете или клапана на помпата.Та тръгнаха от по-лесното и си оправи.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Да допуснем, че за една седмица маслото от някой и друг повдигач някак е изфирясало. Все ще е останал някой и друг пълен и поне ще прикюфка. Ако наистина се съмняваш в ниска компресия, то следва да я премериш.
Да, не съобразих. Ами според мен и от компресията няма да е де. Невъзможно ми се вижда малко при условие, че колата е била в движение до преди една седмица.
Все пак колегата не каза дали са правили диагностика? И ако не, да направят.
Comment